Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Пољопривредници блокирају пут на свака два сата


Пољопривредници блокирају пут на свака два сата

Викивести
29. август 2013.
August 29, 2013


Војводина/ Србија (Beta) - Пољопривредници из јужног Баната, незадовољни откупном ценом пшенице, кукуруза и сунцокрета, блокираће пут Панчево-Београд на свака два сата, изјавио је у четвртак члан Организационог одбора протеста Јован Негован.

Негован је агенцији Бета рекао да су пољопривредници на састанку одлучили да пут блокирају на свака два сата, уз сат времена паузе. Пољопривредници су започели блокаду пута у четвртак у 16 часова.

„Блокираћемо обе траке пута и ова одлука ће бити на снази до даљњег“, рекао је Негован.

Они су рано ујутро предали захтеве Влади Србије за решење проблема, са очекивањем да Влада посредује у њиховим преговорима са уљарама око откупне цене сунцокрета. Траже да први потпредседник Владе Србије Александар Вучић сузбије картелско понашање у индустрији уља и договарању откупне цене сунцокрета.

Тражи се и да откупна цена сунцокрета буде 45 динара за килограм, додатни откуп 200.000 тона пшенице овогодишњег рода по цени од 20 динара за килограм, као и откуп 200.000 тона кукуруза по цени од 18 динара за килограм.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.




The Crittenden Automotive Library