??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Србија увела контра мере против Хрватске

American Government Special Collections Reference Desk

Trucking

Србија увела контра мере против Хрватске

Викивести
23. septembar 2015.


Хрватска/ Европска унија (Beta) - Србија је после поноћи почела да примењује контрамере против Хрватске и полиција неће дозволити да у Србију преко било ког граничног прелаза уђу теретна возила са хрватском регистрацијом, као ни сва возила која превозе хрватску робу, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

„Ни бродови ни железница ни камиони, нити било које транспортно средство које је регистровано на територији Републике Хрватске, неће моћи да уђе на било ком граничном прелазу у Републику Србију. Нити роба, па макар је превозио и превозник са регистарским ознакама треће земље“, казао је Стефановић новинарима на граничном прелазу Батровци.

Он је прецизирао да роба у Србију неће моћи да уђе без обзира на то да ли само треба да прође кроз земљу или у њој треба да буде испоручена. Путнички саобраћај ће неометано функционисати, додао је Стефановић.

Он је навео да је Србија спремна да отвори границе за робу оног тренутка када Хрватска дозволи улазак теретних возила и робе из Србије.

„Ми смо спремни за то и ове ноћи и у року од пет минута“, казао је Стефановић. Он је додао да премијер Александар Вучић седи у Влади Србије и спреман је да и током ове ноћи закаже ванредну седницу владе како би се променила ова одлука, ако Хрватска опозове своју забрану уласка теретних возила из Србије.

„Оно што Србија тражи европске су вредности, а то је отварање граница“, поручио је министар унутрашњих послова.

Он је истакао да Србија невољно доноси овакву одлуку и примењује контрамере, али мора да штити своје интересе, и оценио да је поступак Хрватске економска агресија.

„Не желим да верујем да ће ЕУ дозволити овакво понашање на својим границама“, казао је Стефановић и додао да Хрватска крши низ споразума, пре свега Споразум о стабилизацији и придруживању између Србије и ЕУ.

Он је додао да на граничним прелазима с Хрватском не чекају само камиони који припадају власницима из Србије, већ долазе из многих европских и азијских земаља.

Према Стефановићевим речима, штету трпе и хрватске компаније, и да због тога још теже разуме поступак хрватске владе.

„Потез је на њима, ми смо учинили све што смо могли“, казао је Стефановић и истакао да поступак Хрватске штети свеукупним односима две земље.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute