Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Evropska milenijumska generacija: Za postojanu budućnost potrebna vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva


Topics:  Goodyear

Evropska milenijumska generacija: Za postojanu budućnost potrebna vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva

Викивести
21. avgust 2015.


(PRobjave) - Istraživanje "ThinkGoodMobility" koje je među budućim evropskim naučnicima, inženjerima i industrijskim dizajnerima sprovela kompanija Goodyear Dunlop Tires Europe u saradnji sa institutom ThinkYoung, pokazalo je da se automobilska industrija u narednom periodu mora orijentisati na izradu vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva.

Razvoj na području saobraćaja i mobilnosti je neophodan ako želimo da reagujemo na brz porast stanovništva i s njim povezane promene u saobraćaju i mobilnosti. Kako bi podstakao na razmišljanje o mobilnosti generaciju koja će posle 2025. godine oblikovati mobilnost, Goodyear je među 2500 evropskih studenata sproveo istraživanje "ThinkGoodMobility"[1]. Rezultati su pokazali da evropski studenti žele ekološki prihvatljivu budućnost i da su pri tom svesni da to mogu efikasno postići, između ostalog, i postojanim razvojem na području automobilske industrije i sistema transporta.

Vozila sa efikasnom potrošnjom goriva kao budućnost automobilske industrije

Prema navodima kompanije Goodyear Dunlop Tires Europe (GDTE) i neprofitne međunarodne organizacije za mlade ThinkYoung, većina evropskih predstavnika milenijumske generacije (49%) je ubeđena da bi u centru napora za postojan razvoj automobilske industrije i sistema transporta u 2025. godini morala biti vozila sa efikasnom potrošnjom goriva. Na drugom mestu našla se reciklaža već korišćenih delova (29%), a na trećem ulaganje u sistem javnog prevoza (27%). Milenijumska generacija u Evropi tako očekuje opšta poboljšanja sistema transporta, ali ne na račun ograničavanja kretanja i slobode izbora prevoznih sredstava. Naime, čak 85% mladih veruje da će u sledećih deset godina imati u vlasništvu sopstveni automobil.

Postojani razvoj uz zakonske propise

Postojan razvoj i želja da potrošnja goriva u sledećih deset godina bude efikasnija su za milenijumsku generaciju toliko važni da je čak izrazila želju da se donesu određeni propisi koji će u 2025. godini doneti bolju budućnost životnoj sredini. Kao ključni elementi navedeni su evropski propisi o dozvoljenim emisijama CO2 (44,6%), stimulacija efikasne potrošnje goriva (35,7%) i stimulacija korišćenja javnog prevoza (32,2%).

Pomenuto istraživanje Goodyear je vršio sa ciljem da se bolje razumeju mladi i njihov pogled na mobilnost u budućnosti, kao i efikasnije ispunjavanje njihovih očekivanja.

Mišljenja evropske milenijumske generacije o mobilnosti u budućnosti

49% smatra da bi u centru napora za postojan razvoj automobilske industrije do 2025. godine morala biti vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva.

29% smatra da bi, za trajniju budućnost, automobilska industrija morala reciklirati već korišćene delove.

27% je ubeđeno da su potrebna ulaganja u sistem javnog prevoza.

22,3% je mišljenja da bi za trajniji razvoj potrebno koristiti filtre za emisije.

44,6% kao najvažniju zakonsku regulativu na tom području vidi evropske propise o već dozvoljenim emisijama CO2.

35,7% je ubeđeno da su potrebne stimulacije za korišćenje vozila sa efikasnom potrošnjom goriva.

34,2% misli da su potrebne stimulacije za korišćenje javnog prevoza.

27,9% bi uvelo standarde za gorivo.

14,2% bi uvelo stimulacije za smanjenje saobraćajne buke.

85% mladih veruje da će u sledećih deset godina imati u vlasništvu sopstveni automobil.

[1] Istraživanje putem interneta je tokom maja i juna 2015. godine u ime preduzeća Goodyear vršila ekipa Think Young. U istraživanju je učestvovalo 2.500 mladih (starih od 18 do 30 godina) sa univerziteta u 12 država.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.




The Crittenden Automotive Library