Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Протести широм САД паралисали саобраћај


Протести широм САД паралисали саобраћај

Викивести
6. decembar 2014.


Њујорк/ САД (Beta) - Хиљаде људи изашло је трећу ноћ заредом на улице Њујорка и других америчких градова, пореметивши саобраћај, у знак протеста због тога што је Велика порота одбила да подигне оптужницу против белог њујоршког полицајца који је у „сачекуши“ убио ненаоружаног црнца Ерика Гарнера.

У суботу, преноси британски Гардијан (The Guardian), демонстрирало се у Њујорку, Вашингтону, Чикагу, Бостону, Кливленду, Оукланду, Мајамију и Фениксу.

Демонстранти су узвикивали „Руке горе не пуцајте“ и носили транспаренте на којима је писало „Живот црнаца је битан“. Демонстранти би шетали, и потом легли на земљу, симулирајући мртве људе и блокирајући саобраћај, у покушају да скрену пажњу на прекомерну употребу силе од стране полиције, посебно против црних Американаца.

У Њујорку су улице биле пуне гневних људи, само неколико сати пошто је тужилаштво објавило да ће друга велика порота размотрити оптужбе против полицајца који је убио Акаја Гарлија у новембру у Бруклину.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.




The Crittenden Automotive Library