??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Ђенерал моторс у јуну привремено затвара 9 својих погона

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  General Motors

Ђенерал моторс у јуну привремено затвара 9 својих погона

Викивести
22. април 2009.


Детроит /САД (AP) Џенерал моторс планира да на лето у оквиру редовног ремонтног периода, када се прелазило на производњу новог модела за следећу годину, који је обично трајао од две до три недеље, овај пут девет својих погона у САД, затвори на девет недеља.

Ових девет погона је планирано да се привремено затворе на овај период због смањене продаје и великих залиха већ готових возила. Тачан датум затварања ових погона се још не зна, али се претпоставља да ће се то десити у јулу месецу. Извор ове вести није хтео да се представи у јавности пошто је овај потез ГМ-а требао још да остане тајна.

ГМ-ов заступник Крис Ли није хтео да прокоментарише ову вест.

Овај доскора највећи произвођач аутомобила тренутно живи на позајмици од $13.4 милијарде долара коју је добио од државе под условом да изађе из дугова до 1. јуна ове године. У случају да у томе не успеју ГМ ће морати да примени Поглавље 11 из ставке о заштити од банкропства.

Представник Уједињених аутомобилских радника радници (United Auto Workers) је изјавио да ће да се састане са званичницима Џенерал моторса у четвртак и петак да би размотрили новонасталу ситуацију.

Продаја ГМ-ових аутомобила је пала за 48% у првом кварталу 2009. године, у поређењу са истим периодом прошле године. ГМ је до краја марта имао вишка произведених аутомобила за 123 дана, по подацима Вордове банке за информације у ауто индустрији (аутоинфо), (Ward's AutoInfoBank). Са данашњим датумом ГМ је повећао своје залихе чак на 6 месеци редовне производње.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute