??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Danas o amandmanima na zakon o bezbednosti saobraćaja

American Government Special Collections Reference Desk

Danas o amandmanima na zakon o bezbednosti saobraćaja

Викивести
22. мај 2009.‎


Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije nastaviće danas sednicu raspravom o više od 300 amandmana na Predlog zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Taj zakonski predlog koji, prema obrazloženju predlagača treba da doprinese smanjenju saobraćajnih nesreća, predviđa značajno povećanje kazni za prekršaje u saobraćaju.

Predviđeno je uvođenje kaznenih poena i video nadzora koji treba da omogući lakše utvrđivanje odgovornosti prekršioca, kao i zabrane korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje.

Novine u predlogu zakona su i uvođenje instituta probne vozačke dozvole i konstantna obuka pojedinih učesnika u saobraćaju.

Policajci neće moći, kako je predloženo, da naplaćuju novčane kazne na licu mesta, već će davati naloge za uplatu.

Novčane kazne za saobraćajne prekršaje biće od 3.000 do 50.000 dinara, a duplo veće u slučaju kada je dete u kolima, dok je za teže oblike prekršaja predviđena kazna zatvora.

Poslanici su juče završili načelnu raspravu o svih 65 tačaka dnevnog reda sednice koja je počela 13. maja, a danas počinju raspravu o amandmanima na zakonske predloge.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute