??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Канадски произвођач аутоделова Магна инвестира у Опел

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  Magna International, Opel

Канадски произвођач аутоделова Магна инвестира у Опел

Викивести
29. мај 2009.‎


Торонто/ Франкфурт (Бета, Танјуг, Б92) Канадски произвођач ауто делова "Магна" постигао је данас прелиминарни споразум са америчким "Џенерал моторсом" о инвестирању у његову немачку филијалу "Опел".

Позивајући се на неименоване изворе који су упознати са преговорима, агенција Ројтерс преноси да "Магна" и ГМ још раде на детаљима, пред очекивани састанак са канцеларком Немачке Ангелом Меркел касније током дана.

"Постигнут је начелни споразум о инвестирању између “Џенерал моторса“ и 'Магне'", рекао је извор.

Компанија "Магна", коју је пре готово пола века основао у Торонту аустријски емигрант Франк Стронач, жели да искористи "Опел" за продор на тржиште Русије, истиче Ројтерс. Многи у влади Немачке "Магни" дају предност над италијанским "Фијатом" у борби за преузимање "Опела", а канадска групација је можда повећала своје шансе постизањем овог прелиминарног споразума са ГМ и понудом да помогне у покривању 500 милиона долара вредне финансијске подршке за "Опел", колико је ГМ затражио од владе у Берлину.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute