Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Kredit od 175 milona dinara zbog duga Puteva Srbije


Topics:  General Motors

Kredit od 175 milona dinara zbog duga Puteva Srbije

Викивести
1. juna 2009.‎


Beograd/ Srbija (Beta) - Ukupan dug Puteva Srbije iznosio je 29,7 milijardi dinara na kraju 2008. godine, a dugovi tog javnog preduzeća nastali su i zbog neracionalnosti u poslovanju, izjavila je u ponedeljak ministarka finansija Diana Dragutinović.

Na početku zajedničke načelne rasprave u Skupštini Srbije o garancijama Srbije bankama Sosijete ženeral i Unikredit za kredite od ukupno 175 miliona evra (oko 16,5 milijardi dinara) za isplatu dugova Puteva Srbije, ona je navela da to preduzeće ima dugove od osnivanja 2006. Putevi Srbije, navela je Dragutinovićeva, preuzeli su od nekadašnje Direkcije za puteve dug od devet milijardi dinara, a dospeli dugovi su rasli i 2006. godine dostigli 21 milijardu dinara, krajem 2007. godine bili su 25 milijardi, a na kraju prošle godine 29,7 milijardi dinara.

"Ima dosta objašnjenja zašto je preduzeće Putevi Srbije došlo u takvu situaciju i sigurno je da ne isključujem neracionalnost. Analitičari kažu da je najveći uzrok gomilanja dugova nesklad između obaveza preduzeća za izgradnju i održavanja puteva i prihoda", rekla je ona.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.




The Crittenden Automotive Library