??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Магна очекује опоравак Опела

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  Magna International, Opel

Магна очекује опоравак Опела

Викивести
4. juna 2009.‎


Отава/ Канада (Бета/Аутоблог) — У компанији “Магна“ очекују да се немачки “Опел“, чији већински део је та компанија купила заједно са руском “Збергбанком“, опорави у року од три године.

Председник управног одбора канадске компаније “Магна интернешенал“ Френк Стронак изјавио је у Отави да очекује да ће "Опел" за четири године почети да доноси профит и да ће проширити тржиште на Русију и остале делове света. “Магна“ је највећи канадски произвођач аутомобилских делова, који запошљава 74.000 људи у 25 земаља.

Та компанија је током викенда, уз помоћ руске “Збергбанке“ и подршку немачке владе, купила контролни пакет акција "Опела" од његовог власника, америчког аутомобилског гиганта “Џенерал моторса“, који ће сачувати 35 одсто акција, колико ће добити и руска банка, док ће “Магни“ припасти 20 одсто.

Осталих 10 одсто акција припадају радницима “Опела“.

Стронак је рекао да није убеђен да ће неке од европских “Опелових“ фабрика бити пребачене у Канаду, наводећи да је камен спотицања споразум са “Џенерал моторсом“ да не продаје “Опелове“ аутомобиле у САД.

Стронак је прошле недеље рекао да жели да прави “опеле“ у Канади и мада је ту жељу поновио данас, он је као меру од суштинског значаја предложио прилагођавање огромном америчком тржишту, пре него што компанија одлучи да ту жељу спроведе у реалност.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute