??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Tojotin hibrid najprodavaniji u Japanu

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  Toyota Prius

Tojotin hibrid najprodavaniji u Japanu

Викивести
8. јануар 2010. - January 8, 2010


TOKIO, 8. januara 2010. (Beta-AP) - Tojota Prius je najprodavaniji automobil prošle godine u Japanu - što je prvi put da je jedan hibridni model na benzin i struju dospeo na to mesto.

Japansko udruženje prodavaca automobila saopštilo je u petak da je Prius korporacije Tojota Motors prvi na listi sa 208.876 vozila prodatih 2009. gpdone - skoro tri puta više nego 2008. Veliki uspeh Priusa na domaćem tržištu za Tojotu, najvećeg fabrikanta automoblila na svetu, ukazuje na nagli rast prihvatanja "zelenih" vozila od strane kupaca.

Prodaja hibrida već čini 10 odsto prodaje novih vozila u Japanu, što je ogroman procenat u poređenju sa drugim tržištima gde su hibridi i dalje proizvod koji zapada za oko ali se malo kupuje. U SAD hibridi u prodaju učestvuju sa 2,8 odsto. Konkurecija zelenih vozila će se zaoštriti već ove godine pojavom novih modela gotovo svih vodećih proizvođača, uključujući električni Ševrolet Volt.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute